Mantinguem l’esperit d’aventura!

Hem d’ endinsar-nos en un món nou, i que ens pot servir de molt a la vida.

La situació de confinament ens ha fet  reorganitzar l’equip de l’Escola Nausica a intensificar la comunicació amb les nostres famílies via telemàtica i a desenvolupar activitats en línia amb el nostre alumnat. A cada etapa ens hem organitzat en funció de les edats, fent propostes lúdiques i educatives amb la voluntat de mantenir el contacte, la motivació i les tasques que estàvem realitzant de forma presencial.

Som conscients que el retorn de les feines o tasques amb totes les famílies és molt difícil, per tant, entre tots, hem anat  trobant solucions o camins diferents als problemes que han anat sorgint.

Els/les mestres volem acompanyar-vos al màxim, i als vostres fills i filles els ajudarem a que agafin cada cop més autonomia, a que siguin conscients del que aprenen durant aquest temps. Totes les famílies podeu donar un feedback útil en aquest moment. 

Hem trobat diferents variables per a comunicar-nos  i plantejar situacions on els infants responguin, que no se sentin angoixats sinó ajudats, on l’organització els doni tranquil·litat i puguin descobrir que no estan sols/es.

El canvi de paradigma és per a tothom. Aquest suport o acompanyament familiar és vital. Els/les alumnes tindran tasques a fer i haurem d’aconseguir que vegin les millores, i comptem també amb ells i elles perquè siguin proactius. No ens hem d’angoixar en excés. Els mestres de l’Escola Nausica estem convençuts que els infants s’adapten a les situacions noves.

Estan aprenent dia a dia i adquirint uns coneixements que els hi serviran per a la vida. És important que es preguntin, Què estic aprenent? Com ho faré? Ho puc compartir? L’objectiu és APRENDRE, i és important poder diversificar propostes i recollir-les de diferents maneres, on cadascú es pugui expressar a la seva manera. Això són les competències. Tots tindran un coneixement mínim en tot, uns objectius comuns i nivells d’assoliment diferents. I això no ens fa por!

Ens comuniquem via telèfon, videoconferències, el correu Clickedu, les xarxes socials (InstagramFacebook…), web… perquè necessiten i necessitem estar en contacte i no perdre la comunicació amb vosaltres. Els vostres fills i filles no han de perdre les ganes d’anar a l’escola i trobar els amics. Pensem que les trobades virtuals són importants. Podem veure’ns les cares, explicar com ens sentim, donar idees, fer propostes, aclarir dubtes.

En un moment tan excepcional i complicat, també trobem camins per anar endavant. 

Molt d’ànims i que generi tot plegat bones emocions sense oblidar que… 

Aprendre a aprendre és sempre un plaer!