Treballem cooperativament, preparem-los pel futur

Què serà quan sigui gran? És una de les preguntes que molts nens i nenes, famílies i fins i tot els seus mestres es fan quan un infant està a l’escola. Veus com és aquella criatura i projectes el seu futur mirant el món laboral del present.
La realitat és que, molts dels joves de vint a vint-i-cinc anys que busquen feina per primera vegada no podien imaginar, quan anaven a escola, moltes de les professions que avui en dia tenen a l’abast perquè, en aquell moment, no s’havien inventat. Molts joves als deu anys no havien sentit mai parlar del coworking, ni el networking, ni podien imaginar que hi hauria una pandèmia mundial que ens obligaria a posar en funcionament totes les estratègies que requereix el teletreball.

LA PARTICIPACIÓ, UNA MANERA DE CRÉIXER

Sovint es tendeix a relacionar els joves amb una certa desgana, però en realitat, a l’escola es donen moltes situacions en les quals han de prendre partit, implicar-se i participar en el seu entorn més immediat.

A la primària ja s’ha treballat la participació dels alumnes en el dia a dia de l’escola. Quin alumne no ha tingut algun càrrec o ha intervingut a les assemblees setmanals de cada curs? Realment, aquesta és la llavor del que després es viu a la secundària.

CReATiViTaT!

La creativitat, la “soft skill” que els ajudarà a resoldre qualsevol repte.

Vivim un temps canviant, ràpid i líquid on la creativitat ha de jugar un paper fonamental i els nostres infants són els protagonistes d’aquest nou paradigma, i més quan el 65% dels nous oficis que es trobaran els nostres fills i filles encara estan per inventar!